Sisters

Sisters

субота, 4. јул 2015.

Prirodna lepota

    U ovom postu ću pisati o savetima i raznim prirodnim maskama, o tome šta je najbolje koristiti za pojedine probleme poput umora, suve koze, nedostatka sna, bubuljica... 
    Uvek i kada sam bila mala, pitala sam se kako neke žene izgledaju tako lepo uprkos svojim godinama. Naravno, brojne operacije pomažu u tome, ali postoje i mnogo jednostavniji i bezbolniji načini da se dobije izgled kakav želite. Navešću sada nekoliko saveta:
  • BANANA
*Za ovo vam je potrebno malo vremena, a pomoći će vam oko umora, otečenih kapaka, naduvenog lica, pa i fleka od bubuljica. Naime, treba vam jedna banana koju ćete iseckati, a potom izgnječiti, od toga ćete dobiti pirastu masu koju treba naneti na lice. Potrebno je da mirujete bar pola sata. Dobro je stavljati ovu masku uveče, pred spavanje. Nije teško, ali naravno, morate biti uporni.

Evo sada jedan predlog takođe vezan za bananu, koji sam ja probala, moram reći da ja nisam primetila promene, zato što nisam bila uporna, ali moja drugarica jeste, tako da probajte :)

**Potrebna vam je jedna banana, jedno jaje, maslinovo ulje (ako ga ne koristite u kuhinji, predlažem vam da uzmete u Lilly-u malo pakovanje, koje će vam biti dovoljno, jer inače maslinovo ulje nije jeftino), tri kašike meda. Sve to sjedinite i mešajte dok ne dobijete gustu masu. Masku nanesite na celu kosu, ravnomerno i držite oko pola sata, nakon toga operite kosu mlakom vodom, a zatim i blagim šamponom (da ne bi uništio dejstvo maske).

Ustajala banana, koja je već počela da crni je najkorisnija i najzdravija!

  • KOKOSOVO ULJE
Kod mene u porodici, imamo problem sa suvom kožom kojoj ni najbolje kreme ne pomažu, jednostavno je suva i teško je rešiti taj problem. Ozbiljnost problema, shvatamo tek kada odemo kod kozmetičarke i kada nam koža gotovo ispuca pri depilaciji. Tako da smo majka i ja pre neki dan kupile kokosovo ulje i odlučile da probamo njega. Stručnjaci smatraju da je kokosovo ulje bolje od bilo koje kreme, jer ga koža brzo upija.

Kokosovo ulje pomaže pri ujedu komarca, smanjuje svrab

  • LIMUN
Limun je za nas kiseo, ali za nas organizam je veoma sladak. U poslednje vreme, cujem da svi pricaju o razlicitim dijetama sa limunom. Nisam probala, jer trenutno nemam potrebe za dijetom, ali vidim da mnogi pokusavaju. Limun sluzi za detoksikaciju organizma. Samo jedan limun dnevno je dovoljan da spreci nagomilavanje masnih naslaga na stomaku i kukovima. Potrebno je da svakog dana, najbolje ujutru pre dorucka, uzmete limun i vodu, najbolje je da to bude odprilike sat vremena pre dorucka. Limun svojom kiselinom ubija bacile iz organizma i stiti ga od nagomilavanja stetnih materija. Limunov sok je dobar za bubuljice. Maska od meda i limuna, pomaze u borbi sa flekama i rupama od bubuljica. Stavljajte kada god mozete i drzite do sat vremena, ako ste u mogucnosti. Naravno, treba dosta vremena da se primeti napredak, ali nista ne gubite, vredi pokusati.

Limun sprecava nastanak bolesti poput bronhitisa, artritisa, bakterijskih infekcija...


  • VISNJA

Visnja je veoma dobra pogotovo za starije osobe, stiti ih od gubitka pamcenja, senilnosti, pa cak i od nastanka Alchajmerove bolesti. Visnja sadrzi mnoge korisne supstance poput melatonina koji je veoma vazan za nas organizam. Predstavlja dobro protivupalno sredstvo, smanjuje napetost, bol i ima istu snagu kao aspirin ili brufen. Pre spavanja, dobro je popiti jednu casu soka od visnje, jer cete tako omoguciti dug, miran i ugodan san. Kao sto smo vec primetili visnja i limun su kiseli, ali veoma dobri za nas organizam.




Нема коментара:

Постави коментар

Ako vam se svidjaju nasi postovi kliknite plusic na moje podatke :*